Zitara Premium Gorno Botevo Four Friends
Popis
Zrání v barikových francouzských dubových sudech po dobu 12 měsíců.
Sytě granátově červená barva. Atraktivní vůně s tóny mléčné čokolády, švestek, lékořice a ostružin. Kulaté, šťavnaté tělo se saténovými tříslovinami, s pikantním a dlouhým závěrem zanechávajícím vzpomínku na kakao a vanilku. Víno má dobrý potenciál ke zrání.
Víno se podává chlazené na 17°-18°C.
Celkový projev umocní krátká dekantace.
Sytě granátově červená barva. Atraktivní vůně s tóny mléčné čokolády, švestek, lékořice a ostružin. Kulaté, šťavnaté tělo se saténovými tříslovinami, s pikantním a dlouhým závěrem zanechávajícím vzpomínku na kakao a vanilku. Víno má dobrý potenciál ke zrání.
Víno se podává chlazené na 17°-18°C.
Celkový projev umocní krátká dekantace.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Vinařství Four Friends má více než 40 hektarů vinic v nejvhodnější oblasti pro pěstování vinné révy v Bulharsku - v Thrácké nížině. Usedlost se nachází v katastru obce Gorno Botevo, východně od města Stara Zagora.
Výběr není náhodný - region je proslulý svou tisíciletou vinařskou tradicí, která sahá až 4000 let zpátky! Právě tyto tradice chtějí čtyři nadšení přátelé, znalci dobrého bulharského vína, obnovit. První vinice Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Petit Verdot byly vysazeny v roce 2006 po pečlivém prozkoumání terénu, klimatu a půdních podmínek v regionu.
Od roku 2010 jsou všechny vinice vinařství v plném proudu a hrozny se sklízejí ručně se zvláštní péčí o hrozny. Hrozny se třídí ručně a do vinařství putují pouze zdravé a čisté hrozny. Vína ve vinařství "Čtyři přátelé" se vyrábějí klasickými technologiemi s velkým podílem ruční práce - to do značné míry určuje kvalitu vína.
Celková kapacita vinařství je 400 000 litrů vína s možností výroby 300 000 lahví ročně. Kvasné nádoby, které používáme, jsou kádě, které se používají ve všech butikových vinařstvích k výrobě vysoce kvalitních vín. Používáme je také proto, že nám umožňují kompletní ruční kontrolu procesu kvašení, což je velmi důležité pro dosažení jemné chuti a vůně našeho vína.
Víno zraje v dubových sudech. Pravidelně se doplňují a sledují se kvalitativní změny, ke kterým dochází díky kontaktu vína s dubem.
Vinařství má moderní, špičkově vybavenou laboratoř. Vývoj hroznů se denně sleduje pomocí laboratorních analýz obsahu cukru, titrovatelných kyselin a pH.