Rubin Katarzyna
Popis
Hrozny se ručně sbírají do beden a pečlivě vybírají. Před zpracováním se hrozny žíhají v chladicí komoře po dobu přibližně 20 hodin. Poté se třídí na třídicích linkách, drtí, znovu třídí a drtí. U 70 % šarže probíhá alkoholové kvašení ve 400l sudech z francouzského dubu a u zbývajících 30 % probíhá alkoholové kvašení v nerezových kádích o objemu 10 m3 a 15 m3. Technologický postup zahrnuje usazování hroznové kaše při teplotě 7-10˚C po dobu 7 až 10 dnů, kvašení při teplotě 27-29˚C po dobu 7 až 9 dnů a následnou maceraci s pevnými látkami po dobu až 6 dnů při teplotě 26-28˚C. K jablečno-mléčnému kvašení bylo víno přeneseno do 225l francouzských dubových sudů.
100 % směsi zraje 10 měsíců v dubových sudech.
Potenciál zrání v láhvi - 15 let
Víno se vyznačuje tmavě červenou barvou s fialovými odstíny. Koncentrovaná zralá vůně koření a černého ovoce. Vyvážená chuť kombinující sílu a eleganci. Příjemná sladkost, délka a sametový pocit v ústech činí toto víno nezapomenutelným.
Velmi dobře se hodí k červeným masům, sýrům nebo kořeněným pokrmům. Vhodná teplota pro konzumaci je 18⁰-20⁰C.
Celkový projev velmi umocní krátká dekantace.Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Katarzyna Estate se nachází v nejjižnější části Bulharska. Tato oblast je mimořádně úrodná pro pěstování vinné révy a nachází se ve stejné zeměpisné šířce jako některé z nejznámějších vinařských oblastí v Evropě. Vinařství se nachází 2 km od hranic s Řeckem, na úpatí východních Rhodopů. Oblast je kopcovitá, velmi malebná a stále krásně divoká.