Enira 2018
Popis
Odrůda: Merlot 48 %, Syrah 31 %, Petit Verdot 15 %, Cabernet Sauvignon 6 %
Zrálo 10-12 měsíců v použitých sudech z francouzského dubu, 70 % dvou leté a 30 % tří leté.
Víno tmavě fialové barvy. Počáteční jemná vůně vanilky a máty je následována výraznými malinovými a ostružinovými nuancemi. Chuť je měkká a jemná, doplněná dobře strukturovanými dubovými tříslovinami a červeným ovocem uprostřed. Toto víno má pozoruhodnou dochuť, v níž se snoubí 12 měsíců zrání v dubových sudech s dokonalou zralostí sklizených hroznů. Víno se hodí k červeným masům a sýrům a může být archivováno 5 až 7 let.
Celkový projev umocní krátká dekantace. Doporučuje se podávat při teplotě 17-18°C.
Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu 60 hl/ha zaručují prvotřídní kvalitu vína.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Vinařství Bessa Valley, založené v roce 2001, se rozléhá na 250 hektarech, z nichž 140 slouží pro růst révy. Součástí sklípku je „DUG IN THE ROCK“, která umožňuje kvalitní zrání vína ve francouzských dubových sudech, díky tomu, že udržuje konstantní teplotu a vlhkost vzduchu. Hrozny jsou sbírány ručně školeným personálem, který hrozny třídí dvakrát a který na fermentaci posílá jen ty nejlepší bobule.